Skip to main content
Hudvård, skönhet och underkläder. ALLTID FRI FRAKT!

Naturliga Rums Blogg

- vardag, livsstil, hälsa och skönhet

Här får du lära känna mig, Susanne, ägaren bakom Naturliga Rum lite mer på djupet. Jag delar med mig av min stora passion inom hälsa, skönhet och hudvård. Jag brinner för mitt eget och andras välmående och vill med denna bloggen inspirera dig till att göra det bästa du kan. För att känna dig fin, bekväm och stark - från insidan och ut.

Atopiskt eksem!

Är du en av dem som lider av torr hud och eksem? Hudens förmåga att behålla fukt är avgörande för att huden ska må bra. Oftast är det mer fukt som din hud behöver och/eller kapslas in för att huden ska hålla sig fin hela tiden. Då är det olja, creme och balm som gäller!

I sortimentet från MARIA ÅKERBERG finns perfekta produkter för torr hud!

Beroende på var du är torr, och om eksemet är torrt eller fuktigt, ska du smörja med olika produkter. Om eksemet är fuktigt: ​Om huden har sämre barriäregenskaper kan det bildas eksem. Ibland blir dessa eksem fuktiga. De behöver torkas ihop och då passar Aloe Vera Barbadensis bäst. Produkten går bra att använda till hela kroppen. Undvik andra cremer och lotioner som kan göra huden ännu mer fuktig.

Om eksemet är torrt använd Eye Cream, Face Protection och Cold Pressed Jojoba Oil i ansiktet och om din hud på kroppen är torr så använd Body Lotion. Använd Baby Care och Shea Balm där eksemet är som torrast både i ansiktet och på kroppen. All Day Balm är också en produkt som du kan använda om du har torr hud. Den är bakteriedödande och kladdar inte.

Smörj huden dagligen med ovan nämnda produkter. Använd både olja och creme eller creme med balm över. Detta för att huden ska få både fukt och fett och för att bevara fukten i huden. Tänk på att peela kroppen varsamt 2-3 gånger i veckan med Salt Scrub White Chocolate. Skrubba bort döda hudceller vilket gör att huden lättare tar upp fukt. Applicera Body Lotion och Shea Balm direkt efter peelingen. Till natten, 2-3 gånger i veckan, kan du även peela ansiktet varsamt med Papaya Peeling och sedan applicera Face Mask Moist direkt ovanpå för en fuktgivande kur.

Lämna ett svar